Geçtiğimiz günlerde önemli gelişmeler SOL tarafında birbiri ardına yaşandı. Önce Kanada’da bir SOL ETF’i hakkında haberler çıktı. Bunun ardından VanEck’ın Solana (SOL) ETF başvurusu yaptığı duyuruldu. Haberin ardından SOL fiyatı %10 oranında artış yaşadı. VanEck ile sınırlı kalmayan süreç 21Shares’in katılımıyla yeni bir boyuta taşındı. Bu sürece rağmen SOL fiyatındaki yükseliş sürekli olmadı. Bazı analistler SOL tarafında hala yüksesliş iyimserliğine sahip olsa da işler pek de bu şekilde ilerlemeyecek olabilir.
Solana Yorumları
Yazım saati itibariyle SOL’un son dönemdeki hareketlerine bakıldığında fiyatın 132 dolar ve 143 dolar arasında alıcı bulmaya devam ettiği görülüyor.
Son 24 saatlik süre zarfı içerisinde piyasaya paralel bir biçimde yaşanan %5’lik düşüş sonrası fiyat 134 dolar seviyesine geriledi. Günlük incelemelerde SOL’un Göreceli Güç Endeksi (RSI) 40,57’i işaret ediyor ve bu nötr seviyesinin altında satış bölgesinde bulunuyor.
Bir diğer yandan piyasanın tanınmış şirketlerindden bir tanesi olan GSR 28 Haziran’da olası biçimde Solana ETF’nin onaylanması durumunda token için bir fiyat tahmininde bulundu.
GSR’ye göre SOL tarafında bir yükseliş yaşanabilir ve bahsedilen süreçte Bitcoin ETF’leri sahip olduğu değerin kademeli olarak %2, %5 ve %14’ünü kaybedebilir. Yapılan tahmine bakıldığında SOL’un fiyatı uzun bir süreç içerisinde 1.192 dolara ulaşabilir.
Solana Coin Geleceği
Bu yazı itibariyle, Kümülatif Hacim Deltası (CVD) ise yapılan tahminin aksi yönde bir görünümü ortaya koyuyor. CVD’den kısaca bahsetmek gerekirse piyasadaki alış ve satış hacmi arasında oluşan farkı ortaya koyar. Net farkın pozitif olması durumunda, satıştan daha büyük oranda alımın gerçekleştiği ortaya çıkar
Solana tarafında günlük grafiğe bakıldığında, CVD -127,945’i işaret ediyordu ve satın alımdan daha büyük bir biçimde toplamda 127.000’lik farkla token satıldığı görülüyordu.
Aşağıda bulunan ters fincan kulp formasyonu da potansiyel bir düşüşün yaşanabileceğini ortaya koyuyor. Ters çevrilmiş fincan ve kulp formasyonu genel olarak düşüş eğilimi ile ilişkilendirilir. Olası biçimde formasyonun tamamlanması durumunda, SOL fiyatının %4,65 oranında bir düşüş daha yaşadığı, ardından 126,90 dolara düştüğü görülebilir.
Ancak formasyonların her zaman çalışmadığı ve piyasa koşullarının durumları tersine çevirdiği de görülebilmektedir. Bu durum SOL içinde geçerli olabilir ve yaşanabilecek bir yükseliş sonrası fiyatın 145,25 dolara ulaştığı görülebilir.