Dijital güvenliğe karşı en büyük tehditlerden veri sızıntıları. Apple CEO’su katıldığı etkinlikte kullanıcıların gizlilikle alakalı endişeleri hakkında konuştu ve Twitter’dan bu konuya değindi. Buterin Cook’un sözlerine kayıtsız kalmadı.
Twitter’a “gizlilik temel bir insan hakkı” yazan Cook, Genel Veri Koruması Düzenlemeleri’nin (GDPR) politik iradenin ve iyi niyetli politikaların kullanıcı korumasına nasıl yardım edebileceğini herkese gösterdiğini belirtti. Cook:
Teknoloji harika şeyler yapma kapasitesine sahip. Ama harika şeyler yapmak istemiyor. Hiçbir şey istemiyor. Bu kısım hepimizle alakalı. Teknolojiyi iyi yönde kullanılma potansiyeli hakkında optimistik bir tutuma sahibiz – ancak biliyoruz ki bu kendi kendine gerçekleşmeyecek.
Vitalik Buterin buna karşılık Cook’u alıntıladı ve şunu yazdı:
Apple’ın gizliliği bu kadar ciddiye aldığını görmekten çok mutluyum.
Buterin daha önce, yıllar içinde esas kaygısının gizlilik haline geldiğini yazmıştı. Hatta uzun bir Reddit başlığında gizlilik hakkındaki görüşlerine yer vermişti. Bu başlıktaki yazısında insanların, diğer insanların kendileri hakkında düşündüğü şeyleri umursamadan “kendi mutluluklarını optimize etme” özgürlüğüne sahip olması gerektiğini not düştü.
Rusya-Kanada kırması Buterin’in tweet’ini bir kesim takdir ederken bazı kullanıcılar Buterin’e Apple’ın kendini gizliliğe adaması hakkında sorular yöneltti.
Kullanıcıların bazıları ise Apple’ın gizlilik vaadinin sis perdesi olduğu, şirketin rakipleri için problem teşkil edebilecek politikalar güderek rekabetçi yönünü güçlendirdiği yorumunu yaptı. Özetle Buterin’in Apple yorumu kullanıcılar tarafından bütünüyle kanıksanmadı.
Kaynak: blokt.com