Takvimler 2022 yılının sonunu ve 2023 yılının başını gösterdiğinde bir ağın ve ona ait yerel token’ın bitmiş olabileceği konusunda yorumlar bulunuyordu ve bu bahsedilen proje Solana ve SOL’dan başkası değildi. O dönemde 8 dolar seviyesine kadar gerileyen SOL o günlerden sonra toparlandı ve 200 doların üzerine çıkacağı tam 1 yıllık sürecin içine girdi. Daha sonrasında piyasada yeniden ilk 5 içerisine yerleşen SOL’un bu fiyat hareketlerinden de dikkatli yatırımcılar faydalanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir SOL balinasının alım satım faaliyetleri piyasanın önde gelen şirketlerinden bir tanesinin radarına takıldı.
Solana Yatırımcısının Davranışları
On-chain verilere bakıldığında, bir kripto para balinasının yılın ilk çeyreğinden bu güne kadar on milyonlarca dolar değere sahip Solana (SOL) satışı gerçekleştirdiği görülüyor. Blockchain takip platformu Lookonchain’e tarafından sağlanan verilere göre balina tarafından sürecin ilk SOL satışı 15 Ocak tarihinde gerçekleşti. BinanceTR'den 21 Milyon TL Değerinde Ödül Havuzu Sizi Bekliyor! Katılmak ve kazanmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.. BinanceTR’ye bu linkten üye olup ilk kriptonuzu alın!
Takip eden süre zarfında yine aynı balina tarafından, on-chain verilere göre Coinbase, OKX ve Binance kripto borsalarında 89 milyon dolar değere sahip 614.000 SOL satışı gerçekleştirildiği görüldü.
Lookonchain verilerine bakıldığında bu balina haftada genel olarak her hafta bir satış gerçekleştirilmiş olması da yine ilginç olan bir durumdu. On-chain veriler daha detaylı incelendiğinde, Bahsedilen üç farklı borsaya gönderilmeden önce son 30 günlük süre zarfında yaklaşık 100.000 SOL’luk bir miktarın staking platformlarından yeniden cüzdanlara gönderildiği grafiklere yansıdı.
Bu durum balina tarafından yılın başında SOL’un zirve performansı gösterdiği dönemden bu yana düzenli olarak satış yapıldığını gösteriyor ki yeniden alım yapıp yapmayacağı da yatırımcıların takibinde olacakmış gibi görünüyor.
Solana Kaç Dolar Oldu?
SOL’un fiyatına bakıldığında yazım saati itibariyle 142,72 dolar seviyesinde alıcı bulduğu görülüyordu ki bu da piyasanın yükselişine karşın %0,57’lik düşüş yaşadığını gösteriyordu.
Dijital varlık yöneticisi CoinShares tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre, Solana kurumsal kripto yatırım ürünlerinde de milyonlarca dolar büyüklüğünde çıkışlar yaşandığı görüldü.
Solana, büyük ölçüde güvendiği memecoinlerin işlem hacimlerinde keskin bir düşüşle karşılaştığı için, kayıtlardaki en büyük çıkış olan 39 milyon ABD doları çıkış gördü.
Solana’da yaşanan çıkışların aksine, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yatırım ürünleri tarafında ise aynı süre zarfı içerisinde girişler yaşandığı görülüyordu.
Bitcoin toplam 42 milyon ABD doları ile en önemli girişi görürken, kısa bitcoin ETF’leri (borsa yatırım fonları) üst üste ikinci hafta toplam 1 milyon ABD doları tutarında çıkış gördü. Ethereum geçen hafta yalnızca 4,2 milyon ABD$ giriş gördü, ancak bu durum yeni sağlayıcıların 104 milyon ABD$ giriş görmesi ve Grayscale’in 118 milyon ABD$ çıkış görmesiyle bir faaliyet telaşını maskeledi.