Shentu Chain, işlevsellik ve çok sayıda kullanım durumu sağlayan, piyasadaki teknolojik olarak gelişmiş blok zinciri protokollerinden biri olarak kendini tanımlıyor. Shentu Chain ekosistemi, yalnızca DeFi ve NFT’lere değil, aynı zamanda otonom gibi yenilikçi ürünlere de uygulanabilen güçlü bir blok zinciri platformu oluşturmak için bir araya gelen Security Oracle, ShentuShield, DeepSEA ve Shentu Virtual Machine (SVM) gibi çözümlerden oluşur.
Shentu (CTK) Nedir?
Shentu Chain token (CTK) Ekim 2020’de piyasaya sürüldü. Ancak, başlangıçta projenin adı CertiK idi ve Eylül 2021’de Shentu Zinciri olarak yeniden markalandı. CertiK Chain’den Shentu Chain’e yeniden markalaşma, CTK ekosisteminin evriminden kaynaklandı. Orijinal CertiK nispeten basit bir blok zinciri protokolüydü, Shentu Chain ise çok daha gelişmiş ve çok sayıda gelişmiş özelliğe sahip olarak tasarlandı.
Shentu Chain ekosisteminin birçok farklı ürünü, dijital varlıkların kullanım verimliliğini büyük ölçüde artırabilecek güçlü bir platformda birleştiriyor. CTK ekosisteminin ana bileşenleri, Security Oracle, ShentuShield, DeepSEA ve Shentu Virtual Machine’i içerir.
Security Oracle, DEX’lerde, yield farming protokollerinde ve diğer gelişmiş DeFi dApp’lerinde kullanılan karmaşık akıllı sözleşmelerin güvenilirliğini artırmak için son teknoloji güvenlik çözümlerini kullanan özel bir merkezi olmayan ağdır. Kullandıkları protokolden bağımsız olarak her türlü akıllı sözleşme ile entegre edilebilir. Security Oracle, herhangi bir DeFi uygulamasının güvenliğini büyük ölçüde iyileştirebilir ve Security Oracle operatörleri, CTK tokenları biçiminde değerli ödüller kazanabilir.
ShentuShield ises, blok zinciri ekosisteminin en önemli sorunlarından biri olan kayıp veya çalınan kripto paraları kurtaramama sorununu çözüyor.T eknik düzeyde, ShentuShield, bir DeFi sigorta mekanizması olarak tanımlanabilecek merkezi olmayan bir geri ödeme protokolüdür. ShentuShield programına Shield Alıcısı olarak katılarak ve küçük bir CTK ücreti ödeyerek, aslında kripto para biriminizi sigortalamış olursunuz. ShentuShield’a Teminat Sağlayıcı olarak katılmaya karar verirseniz, geri ödeme teminatı olarak kullanılacak bazı fonları ayırmanız karşılığında CTK tokenlarında pasif gelir elde edebilirsiniz.
CTK Coin Nereden Alınır?
CTK Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance üzerinden güvenle alınıp satılabilir. CTK Coin; Binance platformunda CTK/BTC, CTK/USDT, CTK/BNB ve CTK/BUSD paritelerinde işlem görüyor. CTK Coin, bu rehberin hazırlandığı sırada 0,83 dolardan alım satım işlemi görüyor.
CTK satın almak için öncelikle Binance borsasına üye olmak gerekmektedir. Üyeliğin tamamlanmasıyla Binance hesap cüzdanına kripto para veya fiat para birimi transfer edilmelidir. Transferin tamamlanmasının ardından yukarıda belirtilen üç pariteden de CTK Coin satın alabilirsiniz. CTK/USDT işlem çiftinden satın alma için öncelikle bu paritenin arayüzüne gidilmelidir. CTK/USDT arayüzünde limit sekmesinde belirtilen alana satın alınmak istenen miktar girilir. Miktarın belirtilmesinin ardından CTK Al emri ile satın alma işlemi gerçekleştirilir.