Bir kripto cüzdan uygulaması olan Rabby Wallet‘ın sahte bir versiyonu Apple App Store’da yer almaya devam ediyor ve bu konudan şüphelenmeyen kullanıcılara zarar veriyor. DeBank tarafından geliştirilen Rabby Wallet’ın arkasındaki ekip 16 Şubat’ta resmi uygulaması şu anda inceleme altında olduğu için mağazada listelenen tüm uygulamaların sahte olduğunu doğruladı.
Sahte Rabby Wallet Uygulaması Yayında
Sahte uygulama şu anda App Store’da Solution Development adlı bir şirket tarafından Rabby Wallet & Crypto Solution adı altında görünüyor ve sürüm geçmişi en az dört gündür mağazada listelendiğini gösteriyor. Ancak uygulama, sahte uygulamayı Apple’a bildiren kullanıcılardan oluşan bir koroya rağmen varlığını sürdürüyor gibi görünüyor.
manolodf adını kullanan endişeli bir kullanıcı 18 Şubat’ta Reddit’te bir başlık açarak diğer kullanıcıları sahte cüzdan uygulaması hakkında uyardı. Aynı konuyu Apple tartışma panosunda da paylaşarak kötü niyetli uygulama nedeniyle para kaybeden kullanıcıların ekran görüntülerini paylaştılar:
“Bu çılgınlık ve Apple ekosisteminde asla olmamalı, sahte bir kripto cüzdanı gerçek gibi davranarak paralarını çalan uygulama mağazasında bunu nasıl yapar?”
Bir mağdur ise konuya ilişkin şu ifadeleri paylaştı:
“Bu sabah bu sahte uygulamadan yaklaşık 5.000 dolar dolandırıldım. Uygulama daha önce birçok kez rapor edildiği için herhangi bir geri ödeme yolu olup olmadığını görmek için Apple’a bir destek vakası açtım.”
Bir başka X kullanıcısı da Apple mağazasındaki sahte bir Rabby_io uygulaması yüzünden portföyünün %10’unu kaybettiğini açıkladı.
Ünlü İsimden Büyük Kayıp
NFT yatırımcısı bthemouth, sahte Rabby uygulaması tarafından seed phase içe aktardıktan sonra cüzdanlarının boşaltıldığını bildirdi. Kullanıcı, hacker’a ait olduğu iddia edilen ve yaklaşık 40.000 dolar değerinde 14 Ethereum’un hemen altında bulunan bir adres paylaştı.
Bu, sahte bir Rabby cüzdanının App Store’a ilk girişi değil. Rabby ekibinin o zamanki uyarılarına göre uygulama geçen yıl Ekim ayında ve yine Aralık ayında App Store’da göründü. Benzer bir durumda 14 Şubat’ta sahte bir Curve Finance uygulamasının keşfedildiği ve Apple App Store’da listelendiği bildirildi.
Geçen yıl Kasım ayında Microsoft’un uygulama mağazasına sızan sahte bir Ledger Live uygulaması tarafından yaklaşık 600.000 dolar çalınmıştı.