Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 01.10.2018)
Hazırlamış olduğum bu grafik GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR. (Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Ripple, geçtiğimiz hafta gösterdiği üstün performansın ardından bu hafta düzeltme yaptı. Hafta başında 0,57$ seviyesinde bulunan XRP, hafta içerisinde 0,43$ seviyesine kadar geriledi. Ancak bu seviyeden gelen alımlar neticesinde haftayı 0,58$ seviyesinden kapatarak %1,7 değer kazanmış oldu. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyerek devam edelim.
XRP’nin haftaya ser bir düşüş ile başladığını görüyoruz. Bu düşüşün salı günü de devam ettiğini ancak gün içerisinde alımlar ile kapanış tam FIBO2 0,382 (0,52$) seviyesinde gerçekleşmiş. Çarşamba gününden itibaren ise XRP hareketinin bir flama formasyonu görünümünü aldığını söyleyebiliriz (0,43$ seviyesine olan sarkmayı ihmal ederek). Fiyat hafta sonuna kadar FIBO2 0,382 (0,52$) seviyesinin desteğini almış ve cumartesi günü flama formasyonu yukarı yönlü olarak kırılmış. Pazar günü ise fiyatın FIBO2 0,5 (0,60$) seviyesini test ettiğini ancak yukarı yönlü olarak kıramadığını görüyoruz. Hacim tarafına baktığımızda düzeltmeyle birlikte hacim azalmış. RSI indikatörü ise aşırı alım bölgesi desteği olan 70 değerine gerilemiş ve burada tutunmuş. Bu gelişmeler neticesinde esas değerlendirmemizi yapabiliriz.
XRP’ nin bu hafta düzeltme yapmasıyla için işlerin yolunda gittiğini söyleyebilirim. Bu düzeltme içerisinde öncelikli olarak dikkat ettiğim husus hacimde azalma meydana gelmesi oldu. Çünkü teknik analizde yukarı hacim destekli sert bir hareketin düzeltmesinde hacmin düşmesi beklenmektedir. Zaten satışların, yükseliş hareketindekine benzer hacim ile gerçekleşmesi, kripto para piyasasında sık gördüğümüz “PUMP-DUMP” olaylarında görülüyor. XRP’ nin günlük barlarda flama formasyonu oluşturması ve flamayı yukarı kırmasını da olumlu olarak değerlendiriyorum. Ancak kırılım günlerinde hacmin nispeten az seyretmesi negatif etki uyandırıyor. Dolayısı ile tuzak olup olmadığı konusunda temkinli olmakta fayda var. RSI tarafına geldiğimizde ise, geçtiğimiz hafta birinci grafikte 70 üstündeki sert hareketlerdeki benzerliğe dikkat çekmiştim. Bu hafta oluşan değerlere baktığımızda benzer şekilde bir görünüm mevcut. RSI 70 üzerinde tutunduğu sürece fiyat artışının devamını bekliyor olacağım (70 altına bir miktar sarkmayı ihmal ederek). Bununla birlikte RSI hareketinin yine benzer şekilde iki yada 3 tepe yapma ihtimalini de masada tutmakta fayda var. Önümüzdeki 1-3 hafta içerisinde 3 tepe oluşur ise orta vadeli bir düzeltme için gerekli ortam oluşmuş diyebilirim. Yukarı harekette öncelikli direnç bölgemiz ise B (0,60$) seviyesi olacaktır. Bu seviyenin üzerinde E (0,85$) ve FIBO1 0,236 (0,96$) seviyeleri gündeme gelecektir. Destek olarak da sırasıyla FIBO2 0,382 (0,52$) ve C (0,45$) seviyeleri takibimizde olmalıdır.