Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile 1,3 milyar dolarlık bir davanın ortasında olmasına rağmen Ripple için hala işler yolunda gibi görünüyor.
Ripple’da Her Şey Yolunda
Cuma günü Reuters’a konuşan Garlinghouse, şirketin şu anki SEC davasının ortasında APAC iş alanında herhangi bir olumsuz geri dönüş yaşamadığını açıkladı ve “Bu dava Amerika Birleşik Devletleri’ndeki faaliyeti engelledi, ancak Asya Pasifik’teki işlerimizi gerçekten etkilemedi.” ifadelerini kullandı.
Aralık 2020’de SEC, Ripple’ı ve ana yöneticilerinden Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’ı 2013’ten beri XRP token’lerinin satışında menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.
Öte yandan Garlinghouse, APAC’ta herhangi bir sıkıntı olmamasını, şirketin bölgedeki düzenleyiciler arasındaki iyi duruşuna bağlayarak, “Asya ve Japonya’da işi büyütmeye devam edebildik çünkü bu pazarlarda yasal düzenlemelere ilişkin netliğe sahip olduk.” sözlerini kullandı.
Nitekim Japonya ve diğer Asya-Pasifik ülkeleri, tarihsel olarak Ripple ve XRP için elverişli oldular. Örneğin; Ripple, SBI Ripple’ı oluşturmak için Japon holding SBI Holdings ile ortak girişiminin bir parçası. Ortak girişim şirketi, Asya’da Ripple destekli bir ödeme alanı oluşturmayı amaçlayan çok sayıda projenin merkezinde yer alıyor.
Asya Pasifik ve Ripple
Ripple, Mart 2020’de, Blockchain ödemeleri şirketi ve Taylandlı bir fintech ekibi olan DeeMoney ile bir ortaklığa imza atarak Güneydoğu Asya’ya doğru genişledi.
Garlinghouse ayrıca ABD borsalarının XRP token işlemlerini kaldırmasının veya durdurmasının etkilerinin de çok büyük olmadığını belirtti. Ripple CEO’suna göre, dünya genelinde 200’den fazla platform, XRP alım satım çiftlerini listeliyor.
Bu arada, hem Garlinghouse hem de Ripple’ın yönetim kurulu başkanı Chris Larsen, davanın reddedilmesi için ayrı dilekçelerle başvuruda bulundu. Her iki şirket yöneticisinin avukatları, Hazine Bakanlığı’nın Mali Suçları Uygulama Ağının daha önce XRP’yi dijital para birimi olarak sınıflandırdığını söylüyor.