Popüler akıllı sözleşme platformu Solana tabanlı meme token Bonk (BONK), vadeli işlem açık pozisyonlarının 30 günün en düşük seviyesine düşmesiyle geçen hafta değerinin %29’unu kaybetti. Piyasaya sürüldüğünden beri yoğun bir ilgi ile karşılanan meme token son bir hafta içerisinde en çok değer kaybeden altcoinler arasında yer alıyor.
BONK’ta Derinlemesine Düşüş
Altcoin‘in fiyat düşüşü, vadeli işlem açık pozisyonlarının bir ay içindeki en düşük seviyesine gerilemesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Coinglass’ın verilerine göre BONK’un açık pozisyonları 5 Mart’ta bir düşüş başlattı ve o zamandan bu yana %60 oranında geriledi. Bir token’ın açık faizinin azalması, o token’a yönelik türev piyasasındaki yatırımcıların ilgisinin veya katılımının azaldığını gösterebilir. Bu genellikle yatırımcı duyarlılığındaki değişimin ve artan kar almanın veya zararları azaltma çabalarının bir sonucu olabilir.
Geçtiğimiz hafta içerisinde meme token’ların etrafındaki heyecanın azalmaya başlamasıyla token’ların değerlerinde de düşüş yaşandı. BONK’un ağırlıklı hissiyatı 16 Mart’ta negatife döndü ve o zamandan beri sıfırın altında değerler bildirdi. Negatif ağırlıklı duyarlılık, piyasa katılımcıları arasında hakim olan düşüş eğilimine işaret edebilir ve çoğu zaman bir token’ın değerinde daha fazla düşüşe neden olur. BONK’un fiyat performansını ele alan uzmanlar temel teknik göstergelerin düşüş eğilimini doğruladığını belirtti.
BONK’ta Teknik Göstergeler
Örneğin meme token’ın 24 saatlik grafikte gözlemlenen Aroon Down Line %85,71’iydi. Belirtilen gösterge, bir kripto para biriminin fiyat hareketindeki trend gücünü ve potansiyel trend dönüş noktalarını belirlemek için kullanılır. Aroon Down çizgisinin 100’e yakın olması, piyasadaki düşüş eğiliminin güçlü olduğunu ve en son düşük seviyeye nispeten yakın zamanda ulaşıldığını gösterebilir.
Ayrıca BONK’un chaikin para akışı (CMF) yazı kaleme alındığında -0,03 seviyesindeydi. Sıfırın altındaki CMF değeri piyasadaki zayıflığın işareti olabilir. Likidite akışında bir azalma olduğunu ve genellikle bir token’ın değerinde sürekli bir düşüşe yol açtığını gösterebilir. Ek olarak BONK’un göreceli güç endeksi (RSI), spot piyasa katılımcıları arasında meme token’a olan talebin azaldığını ortaya koydu. Mevcut konum itibariyle BONK’un RSI’si 48,04 idi ve bu durumda yatırımcıların daha fazla satın almak yerine token’larını satmayı tercih ettiğinin sinyalini verebilir.