LUNA ve LUNC arasındaki önemli bir fiyat farkı, dün tespit edilen istismarın doğruluğunun ispatı gibi görünüyor.
Kripto para birimi traderları, Terra blok zinciri çöküşünden kaynaklanan sıkıntılarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.
Fiyat Farkı Dikkat Çekiyor
Şu anda Terra 2.0 piyasaya sürülmüş durumda – eski LUNA kripto para birimi Luna Classic veya LUNC olarak yeniden adlandırıldı – Terra blok zincirindeki yeni LUNA belirteci bu yazı itibariyle 8,51 dolardan işlem görürken, LUNC 0,0001 dolardan işlem görüyordu.
Bu önemli fiyat tutarsızlığı, dün bir saldırganın Mirror Protocol’den 2 milyon dolardan fazla para çektiği bildirilen bir istismarın gerçekleştiğini de gözler önüne serdi.
Mirror Protocol, son 24 saatte %9’dan fazla düşüş gösteren Ethereum token MIR’li bir Terra DeFi projesidir. Mirror’da kullanıcılar, Amazon veya Apple hisseleri gibi gerçek hisse senetlerinin sentetik versiyonlarını takas edebilir.
Ancak Terra Classic doğrulayıcılarıyla ilgili bir sorun, Oracle’ın LUNC fiyat raporlamasında bir karışıklığa neden oldu ve LUNC’nin fiyatını LUNA olarak listeledi.
Kullanıcıların Dikkatini Çekti
Hatanın, birçok Terra Classic doğrulayıcısının fiyat beklentisinin güncellenmiş bir sürümünü çalıştırmaması nedeniyle oluştuğu bildirildi.
Kısacası, bu keskin fiyat farkı, saldırganın sentetik varlıkları basmak için şişirilmiş kriptoyu kullanmasını ve ardından bunları UST ve USDC karşılığında satmasını sağladı. Bir kullanıcının Discord’da açıkladığı gibi, istismar, Mirror’ın bazı varlıklarının düşmesine neden oldu.
Bildirilen saldırının ardından Mirror, mBTC, mDOT, mETH ve mGLXY’nin Havuz Fiyatı ile Oracle Fiyatı arasında çarpıcı farklar görüyor.
Salı sabahı erken saatlerde FatManTerra, Mirror’ın daha fazla likiditenin boşalmasını önlemek için teminat olarak mBTC, mETH, mGLXY ve mDOT kullanımını devre dışı bıraktığını bildirdi.
Mirror yeniden istikrar kazanmaya çalışırken, Chainlink’in bir yöneticisi, Twitter’da şunları yazarak istismarın önlenebileceğini savundu:
‘’$LUNA’yı $LUNC olarak yeniden yaratılış kararı alınır alınmaz bu sorun, beklentilerin uygun koordinasyonu ve yönetimi sayesinde %100 önlenebilirdi.”