Almanya merkezli IOTA vakfı IOTA token’larını Ledger’ın donanım cüzdanıyla uyumlu hale getirileceğini duyurdu.
IOTA vakfı IOTA ekosistemi kurulmasını ve yaygınlaşmasını destekleyen, kar amacı gütmeyen bir organizasyon. Aynı zamanda vakıf IOTA’nın yaygınlaşması adına çalışmalar yapıyor. 2017 Kasım itibariyle vakıf 225 milyon dolar değerinde IOTA token’ı sahip olduğunu açıkladı. Ekosistem fonunda 22 milyon dolar ve 20 milyon dolar da kitlesel satıştan elde ettiği fonu bulunuyor.
Daha önce IOTA Trinity ve Romeo adlı cüzdanlarla uyum sağlamıştı. Ledger Nano S donanım cüzdanları kullanıcıların özel anahtarlarını saklamaları için hizmet sunacak. Ledger sayesinde kullanıcılar anahtarlarını bilgisayar ve akıllı telefonlardan izole edebilecek. Uyum sayesinde işlemler Ledger cüzdanıyla yapılabilecek. Ledger’ın kredi kartlarında ve pasaportlarda bulunan çip sistemlerine benzer çip sistemi bulunuyor.
Diğer yandan dev Japon holdinglerinden Fujitsu IOTA tabanlı proof of concept (PoC) protokolü kurduğunu duyurmuştu. Farklı sektörlerde kullanılacak protokol henüz denetim aşamasında. Şirket IOTA sistemini sansürlenemez veri deposu olarak kullanmayı hedefliyor ve özellikle endüstriyel ürünlerin tedarik zincirlerinin oluşturulmasında IOTA’dan yararlanacak.
Haziran ayında Volkswagen PoC ve IOTA’nın kendine has Blockchain’i Tangle’ı kullanarak kendi kendini idare edebilen otomobilleri geliştirmeye başlamıştı. PoC ile Volkswagen’ın Tangle yapısını kullanarak yazılım güncellemelerini “havadan” gerçekleştirebilen ve birbirine bağlı, uyumlu çalışabilen araba sistemi kuracak.
IOTA’nın Tangle’ı özellikle nesnelerin interneti ile uyumlu çalışabilmesi için tasarlandı. Açık kodlu geliştirilen Blockchain makineler arası iletişimin sağlanması için kullanılıyor. Veri aktarımı, gerçek zamanlı küçük ödemeler gibi alanlarda gelişimi devam ediyor.