Devam eden dijital Davos konferansında yaptığı açıklamalarda İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, son yıllarda tanık olduğu inovasyon gelişmelerine rağmen dijital ödemelerde bazı doldurulması gereken boşluklar olduğunu dile getirdi.
Sınır Ötesi Ödemeler
Bailey yaptığı açıklamalarda çok pahalı oldukları için özellikle sınır ötesi ödemelerde sorunlar olduğunu dile getirdi ve “Hala doldurmamız gereken çok büyük boşluklar var. Mesela sınır ötesi ödemelerde, ödeme yapmanın maliyetinin çok yüksek olduğu aşikardır.” sözlerini kullandı.
Bunlara ek olarak Bailey doğrudan XRP’den ya da Ripple’dan söz etmeden ancak konuşmaları değerlendiren herkes İngiltere Merkez Bankası Başkanı’nın piyasa değeri bakımından en büyük beşinci kripto para birimi ve arkasındaki şirketten bahsettiğini düşündü.
Çünkü her ne kadar son zamanlarda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile başı dertte olsa da Ripple, sınır ötesi ödemelerin hem hızlı hem ucuz olması için bir köprü görevi görüyor.
Ripple ve Uluslararası Ödemeler
Yapılan açıklamalara göre XRP’nin özel stablecoin’le ve büyük dünya güçleri tarafından test edilen veya geliştirilen bir dizi merkez bankası dijital para birimi (CBDC’ler) ile ilgi düzeyi için rekabet etmesi gerekecek. Bununla birlikte Ripple’dan Emi Yoshikawa’nın bahsettiği gibi, tartışmalı token, bu düşüncelerin yerine yalnızca “tamamlayıcı” olacak ve aralarında bir tür rekabet olmayacak.
Farklı Düzenleyici Ortamlar
Her ne kadar SEC, XRP’yi davasında kayıtsız bir menkul kıymet olarak gördüğünü açıkça ortaya koysa da İngiltere’de XRP, bir borsa token’ı olarak kabul ediliyor. Aslında XRP’yi bir menkul kıymet olarak değerlendirmeyen çok fazla ülke bulunuyor.
Bunlara ek olarak düzenlemeler net olmadığı için Ripple daha önce yaptığı açıklamalarda merkezlerini San Francisco’dan taşıma niyetinde olduklarını açıklamıştı.