Lider akıllı sözleşme platformu olan Ethereum’da (ETH) spot ETF heyecanı nedeniyle önemli bir yükseliş yaşandı. Geçtiğimiz dönemlerde Bitcoin’de (BTC) de piyasalara sürülen ETF’lerin yatırımcılar tarafından ek bir likidite kaynağı görülmesi nedeniyle yükseliş yaşanmıştı. Peki, Ethereum’da yükseliş devam edecek mi?
ETH’da Kritik Metrik
Kripto para analitik şirketlerinden elde edilen verilere göre, alıcı alış satış oranı 0,96 idi. Bir altcoinin alıcı alım satım oranı, onun vadeli işlemler piyasasındaki alım ve satım hacimleri arasındaki oranı ölçer. 1’den büyük bir değer daha fazla alım hacmini, 1’den küçük bir değer ise daha fazla satış hacmini gösterebilir. Belirtilen metriğin değeri bu şekilde gerilediğinde token için vadeli işlemler piyasasında satın alma emirlerinden daha fazla satış emri görüldüğünü gösteriyor. CryptoQuant analisti ShayanBTC konu hakkındaki açıklamalarında şunları söyledi:
Bu eğilim, vadeli işlem yatırımcılarının çoğunun Ethereum’u spekülatif amaçlarla veya kar elde etmek için ciddi bir şekilde sattığını gösteriyor. Metrikteki bu önemli düşüş, düşüş eğilimi sinyalidir ve bu eğilim devam ederse mevcut aşağı yönlü gerileme devam edecek.
ETH’da Vadeli İşlemler
Önde gelen akıllı sözleşme platformu ETH’nin vadeli işlem açık pozisyonunda 5 Haziran’dan bu yana görülen kısa süreli düşüş, belirtilen pozisyonu doğruladı. Coinglass verilerine göre, ETH’nin vadeli işlem açık pozisyonları o zamandan bu yana %2 düşüşle 16,37 milyar dolar. Kripto para biriminde vadeli işlem açık faizi, ödenmemiş vadeli işlem sözleşmelerinin kapatılmamış veya kapatılmamış pozisyonların toplam sayısını ölçer. Bu şekilde düşmesi bazı vadeli işlem yatırımcılarının yeni pozisyon açmadan pozisyonlarını kapattıklarını gösteriyor. Bu genellikle duyarlılığın yükseliş eğiliminden, düşüş eğilimine doğru bir değişimi olarak görülüyor.
Bununla birlikte bazı yatırımcılar kripto para birimine yönelik düşüş eğilimine rağmen, ETH vadeli işlem yatırımcılarının çoğunluğu fiyat artışının devam etmesi yönünde pozisyonlara yol açtı. Belirtilen durum Coinglass verilerine göre 3 Mayıs’tan bu yana yalnızca pozitif değerler döndüren token’ın fonlama oranından elde edilen verilerine dayanıyor. Fonlama oranları, sözleşme fiyatının spot fiyata yakın kalmasını sağlamak için sürekli vadeli İşlem sözleşmelerinde kullanılır. Olumlu olduğunda, long pozisyonlar için önemli bir talep olduğunu gösterir.