Değerli arkadaşlarım burada yer alan bilgi, yorum ve değerlendirmeler Yatırım Danışmanlığı Kapsamında DEĞİLDİR. Yapmış olduğum analiz ve değerlendirmeler teknik verilere dayalı eğitim çalışmasıdır. (Analiz tarihi: 23.07.2018)
Hazırlamış olduğum grafikler GÜNLÜK bazlı olup ölçeği LOGARİTMİKTİR.(Her kırmızı veya yeşil bar bir günü temsil etmektedir.)
Piyasa değeri en yüksek altcoin olan Ethereum’ un bu haftaki performansının pek iç açıcı olmadığını görüyoruz. Hafta başında 449$ seviyesinde bulunan ETH, hafta içerisinde 516$ seviyelerini test ederek güzel bir ivme yakalamasına rağmen piyasadaki altcoinlere gelen satış baskısı ile haftayı 458$ seviyesinden kapadı. BTC’ in %17,5 değer kazanmasına karşın ETH yalnızca %2 değer kazanmış oldu. Bu durum da haliyle ETH yatırımcılarını hayat kırıklığına uğrattı diyebilirim. Şimdi hafta içerisinde oluşan teknik olayları inceleyelim.
ETH bir önceki hafta D düşen trendini yukarı kırmıştı. Bu hafta başında de hareketin devamı niteliğinde iki güçlü barlık yükseliş görüyoruz. Bu yükseliş, fiyatı A (495$) trendine taşımış hatta bir miktar da geçilmesini sağlamış ve direnç üzerinde bir günlük kapanış da yapılmış. Ancak fiyat A (495$) direncinin üzerinde kalıcı olamamış. Bu noktadan sonra ise üç barlık sert bir satış dalgası oluştuğunu görüyoruz. Gelen satış dalgası, fiyatı hafta açılışının da altına (438$) taşımış. Bu seviyeden ise bir tepki hareketi görüyoruz. Ancak oluşan tepkinin kuvvetli olduğunu söyleyemeyiz. RSI tarafında ise fiyatla paralel bir hareket oluşmuş. Hacim tarafında ise bu hafta belirgin bir artış görüyoruz. Bu gelişmeler neticesinde değerlendirmemizi yapabiliriz.
Bitcoin’ in yükselişinin yanında Ethereum’ un bu performansı hayal kırıklığı yarattı. Ancak bu durumu çok yadırgamamak gerektiğini düşünüyorum. Netice itibari ile piyasa BTC’nin baskısı altında olduğundan, yatırımcılar bu hafta BTC’ nin yükselişi ile birlikte BTC’de kalmayı tercih etti ve tüm altcoin piyasası satış baskısı ile karşılaştı. Çoğu altcoin dolar bazında yerinde sayarken(veya bir miktar düşerken) BTC bazında ciddi değer kaybetmiş oldu. Mevcut durumda ETH halen kritik bölgede hareketini sürdürüyor. Bulunduğu bölge itibari ile aşağıda B (400$) desteği yukarıda ise A (495$) direnci arasında bant hareketi içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. D düşen trendinin yukarı kırılmasının ardından A (495$) direncinin test edilmesi bize piyasada yukarı yön için iştah olduğunun sinyalini veriyor. Ancak BTC baskısının bir süre devam etmesi yatay hareketin bir süre devam edebileceğini gösteriyor. Altcoin piyasasına hareket gelmesi halinde A (495$) direnci hedefimiz olacaktır. Bu direnç seviyesi daha önceden iki defa test edildiğinden üçüncü defa test halinde hacimli sert bir kırılım olacağını değerlendiriyorum. Bu kırılımın gerçekleşmesi halinde FIBO2 0.382 (570$) ve FIBO1 236 (615$) seviyeleri direnç olarak karşımıza çıkacaktır. Satış baskısı devam edecek olursa B (400$) seviyesi halen en önemli destek bölgemiz olacaktır. RSI indikatörünün fiyat trendini takip etmesini olumlu olarak değerlendiriyorum. Ancak değer olarak 46 seviyesinde bulunması bize yeterli alım iştahı olmadığını gösteriyor. Hacim tarafına artışın olması da tabloyu olumlu yönde şekillendirmiş. Özellikle A (495$) direnç bölgesinde oluşacak hacmin fiyat artışına ivme kazandıracağını değerlendiriyorum.