Balinaların devasa alımlarını izleyen bir platform olan WhaleStats, son zamanlardaki piyasa belirsizliğine rağmen balinaların belli altcoinlere yoğunlaştığını gösteriyor. WhaleStats, balinaların özellikle Polygon (MATIC), Chainlink (LINK) ve The Sandbox (SAND) satın alımları yaptığını bildiriyor.
Piyasa Belirsizliği İle Balinalar
Kripto piyasasında böyle güçlü satın alma gücünün ortaya çıkmasıyla balinalar, kripto para birimlerinin toparlanacağını düşünüyor ve büyük ihtimalle stoklama yoluna giriyorlar. Hali hazırda düşen kripto para birimlerinin değerleri bu satın almalar için uygun zemin oluşturuyor ve fırsat kollayan balinalar tokenlarını indirimli olarak satın almış oluyor.
Aslında bugün yani 8 Mart itibari ile hem Bitcoin (BTC) hem de diğer kripto para birimleri için fon girişleri yapılıyor ve piyasa değeri grafikleri yeşillenmeye başlıyor. Ancak yine de bu toparlanmalar geçen hafta yaşanan kayıpları telafi etmiyor.
Devasa Alımlar Toparlanmaya Yetmiyor
Her ne kadar MATIC, LINK, SAND alımlarında artış olsa da buna rağmen balinaların en çok satın aldıkları token, Shiba Inu (SHIB) oluyor. Balinaların elinde tuttukları SHIB tokenları yaklaşık 1,6 milyar dolara denk geliyor ve SHIB’ten önce bu zirvede 1,4 milyon dolarlık değerle FTX Token (FTT) bulunuyordu. Ancak bu satın alımlara rağmen SHIB, toparlanma gösteriyor denilemiyor ve pozitif sinyaller de henüz vermiyor. Hem geleneksel hem kripto piyasasında olan belirsizliklerle çoğu tokenın yaşadığı düşüş ve hafif toparlanmaları SHIB de yaşıyor. Uzmanlar, SHIB’in hafif toparlanmalarının tamamının balinaların satın alımları kaynaklı olduğunu vurguluyor.
SAND ve MATIC ise son 24 saatte sadece %2’lik bir büyüme ile kripto piyasası için olağanüstü bir performans sergilemiyor. SHIB, SAND ve MATIC’in toparlanma haraketleri balinaların satın alımlarıyla canlanıyor ancak daha önce kaybedilen değerin yarısı kadar bile toparlanma olduğu söylenemiyor.
Balinaların satın alımda yoğunlaştığı diğer bir token olan LINK ise balinalar arasında en aktif olarak satın alınan altcoinlerden biri olmaya devam ediyor. Ancak diğer altcoinlerde olduğu gibi LINK de sağlam bir toparlanma belirtisi göstermiyor ve birçok altcoinde olduğu gibi düşüş trendinde işlem görüyor.