En çok kullanılan Ethereum (ETH) tarayıcı eklentisi Metamask’ın fabrika ayarlarında kullanıcının ETH adresini sitelerle paylaştığı ortaya çıktı. Github’da konu hakkında bir gönderi yer aldı.
Metamask Gizlilik Sorunu
Metamask Brave, Mozilla Firefox, Google Chrome ve Opera tarayıcılarıyla uyumlu çalışabiliyor. Kullanıcılar Metamask kullanarak Ethereum tabanlı merkezsiz uygulamalarla etkileşime geçebiliyor. Konu hakkındaki GitHub gönderisinde kullanıcı adreslerinin ziyaret edilen internet sitelerinde veri olarak bulunduğu belirtildi. Bu yüzden kullanıcı kimlikleri ortaya çıkabilir ve gizlilik gerektiren merkezsiz uygulamalarda sorun yaratabilir. Yakın zamanda bu yüzden bir sorun ortaya çıkmıştı, Spankchain adındaki yetişkin içerikli uygulama hack’lendi ve bazı kullanıcılar ETH’lerini kaybetti.
Ek olarak sadece ziyaret edilen sitelerde bulunan takip edici eklentiler de adreslere ulaşabiliyor. Örneğin Facebook paylaş butonları, Twitter retweet butonları ve buna benzer sistemler tarayıcıda parmak izleri bırakıyor. GitHub’daki tartışmalarda bazı isimler bu durumun ETH fiyatını uzun vadede kötü etkileyebileceğini ifade etti.
Konu hakkında, geliştirici Dan Miller gizli mod aktif edildiğinde sorunun çözüldüğünü belirtti ancak bazı kullanıcılara göre gizli mod sorunu çözmüyor. ConsenSys yazılım geliştiricilerinden Daniel Finlay gizli modun aktif olarak cüzdanın başlatılmasının daha uygun olacağını yazdı. Ayrıca Finlay kullanıcıların yazılımdaki hataların kasten yapıldığına dair iddialarını yalanladı. Açık kodlu kripto para projesinde kötü niyetli girişim yapmanın çılgınca olacağını ifade etti.
Kasım ayında Metamask yazılımının mobil sürümünü tanıtmıştı ancak mobil sürüm henüz yayımlanmadı.Bunun yerine Metamask’ı taklit eden bir uygulama Google Play’de yer almıştı. Uygulama şubat ayında Google Play’den kaldırıldı.