Dubai merkezli Khaleej Times gazetesine göre, ülkedeki bir kripto para borsası platformu çalışanının borsada işlem gören kripto paraları şahsi kullanım için aldığı belirlendi. Hem şirket hemde çalışan kamuoyuyla paylaşılmadı.
Borsa çalışanı tüm altyapıyı yönetme konusunda uzmandı, yazılımla oynayarak yaptığı işlemleri gizlemeye çalıştı. Platformda işlem gören kripto paraların küçük bir kısmını veritabanında oluşturduğu sahte hesabına gönderdi. Şirket çalışanlarının bu durumdan şüphelenmesini gerektirecek hiçbir neden yoktu.
Daha sonra platformda kripto para işlemlerinin tutarsız olduğu ve kayıtlarla eşleşmediği farkedildi. Fakat suçlu ortada yoktu; çünkü güvenlik verileriyle oynanmıştı. Hırsız yavaş yavaş sahte hesabına kripto para gönderiyordu. Kişisel bilgisayarında olayla alakalı veriler yakalanması sonucu aleyhinde dava açılmasıyla bu küçük planı son buldu.
Bu bilgiler olayın aydınlatılması ve şirketin uğradığı zararın belirlenmesi adına Dubai Hükümeti Mahkemesi’nin Uzmanlık ve Uyuşmazlık Uzlaşma Dairesi’nin işe aldığı bir uzman tarafından toplanmıştır.
Geçtiğimiz yıl Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası kimlik bilgilerinin çalınması sonucu ortaya çıkabilecek kripto para dolandırıcılıkları konusunda vatandaşları uyardı. Ülke henüz kripto para birimleri hakkında bir yasal düzenleme getirmemiş olsa da bu durumu yasaklamışta değil. Ülkedeki finansal düzenleyici kurumlar ayrıca yanıltıcı ICO projelerine yatırım yapmak isteyenleri uyardı ve yatırımcıların tamamen kendi risklerini aldıklarını belirtti.
Bitcoin ve ICO’lar günden güne ilgi odağı olmaya devam ediyor. Google Trendler’e göre Bitcoin ve kripto paralara en fazla ilgi gösteren ülkelerden biri de Birleşik Arap Emirlikleri olarak göze çarpıyor.