Dock kendisini, doğrulanabilir kimlik bilgileri platformu olarak tanımlıyor. Dock, işletmelerin ve geliştiricilerin doğrulanabilir kimlik bilgileri oluşturmasına olanak tanıyan ve Blockchain teknolojisini içeren bir dizi araç sağlıyor.
Dock (DOCK) Nedir?
Dock, mevcut veri çözümleriyle evrensel sorunları çözmeyi amaçlıyor. Dock’un çözüme kavuşturmak istediği sorunlar ise şu şekilde sıralanıyor: Veri depoları ve ağ geçidi denetleyicileri, güvenilmeyen ve yanlış bilgiler, platformlar arası uyumsuzluklar, verileri doğrulamadaki verimsizlikler, kullanıcılar için kontrol ve gizlilik eksikliği.
Dock’un açıklamalarına göre günümüz dünyasında, doğru ve bireysel olarak sahip olunan veriler her zamankinden daha önemlidir. Toplumda gezinme becerimiz, büyük ölçüde kim olduğumuzu ve başarılarımızı temsil eden çeşitli bilgi parçalarını doğru bir şekilde birleştirip bunları kanıtlayabilmemize bağlıdır.
Bu sebeple Dock, yukarıda belirtilen sorunların çözülmesi gerektiğine inanıyor ve bunu açık ve şeffaf bir şekilde yapmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda herhangi bir kuruluşun veya geliştiricinin Dock aracılığıyla yayın yapmasını sağlayarak, güvenli, bireysel olarak sahip olunan doğrulanabilir kimlik bilgileriyle desteklenen daha iyi bir gelecek dünyasının kilidini açmak için pazarlar ve endüstriler arasında birlikte çalışabilirliği sağlıyor.
Tüm amaçlarını gerçekleştirebilmek için Dock, kendi kripto para birimi DOCK’tan faydalanıyor. Yapılan açıklamalara göre DOCK, Dock Association dahil olmak üzere Dock ağının tüm katılımcıları arasında teşviklerin uyumlu hale getirilmesinde önemli bir rol oynuyor ve işbirliği sağlıyor. DOCK token’ın 3 ana kullanım durumu bulunuyor:
- Yönetim: DOCK token’ı, Dock Ağı için şeffaf ve hesap verebilir bir yönetişim sağlar. Herhangi bir token sahibi, açık teklif sunma, ağın yönünü oylama ve Dock Association’a yönetim kurulu üyelerini seçme yoluyla katılabilir.
- Ağ İşlemleri: DOCK token’ları, merkezi olmayan bir kimlik (DID) oluşturmak, kimlik bilgilerini yayınlamak ve iptal etmek, kimlik bilgilerini sabitlemek ve kimlik bilgilerini yapılandırmak için şemalar oluşturmak dahil olmak üzere Dock ağındaki işlemleri işlemek için gereklidir.
- Staking ve Oylama
Yazının yayına hazırlandığı sırada 0,0288 dolardan işlem gören DOCK Coin, DOCK BTC işlem çiftinde de 0.0000006362 BTC ile işlem görüyor.
Bunlara ek olarak 4 Mayıs 2018 tarihinde 0.2427 dolar ile rekor kıran DOCK Coin, 13 Mart 2020 tarihinde 0.0023 dolar ile de dip seviyeyi gördü. Ayrıca şu anda dolaşımda 627,697,556 adet DOCK Coin bulunuyor ve bu rakamın maksimum 1.000.000.000 DOCK Coin’e ulaşması bekleniyor.
CoinMarketCap verilerine göre, 17,514,047 USD işlem hacmi ile 633. sırada yer alan Dock Coin son 24 saat içindeki işlem hacminin de 3,754,208 USD olduğunu belirtmekte fayda var.
DOCK Coin Nereden Alınır?
İşlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile Dock Coin hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.
Dock Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından Dock Coin’in işlem gördüğü Tether (USDT) ya da Bitcoin (BTC) alarak DOCK işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.
Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.