Bonfida, Serum, Solana ve Serum DEX’te aktif olarak işlem yapan büyüyen kullanıcı tabanı arasındaki boşluğu dolduran eksiksiz bir ürün paketi sunmayı hedefliyor. Amiral gemisi Serum GUI olarak platform, Bonfida’yı Ethereum DeFi ekosistemindeki önde gelen oyuncuları çoğaltmak için tek duraklı bir çözüm haline getirmeyi amaçlayan ilk Solana veri analitiğini ekosisteme getiriyor.
Bonfide (FIDA) Nedir?
Bonfida, Solana üzerine kurulu bir ekosistemdir ve zincir üzerinde perpetual swap dahil çeşitli ürünlerden oluşur. FIDA token’ı, tüm ürünler ve ücretlerinin FIDA token’ına değer kattığı Bonfida platformunun yerel token’ıdır. FIDA ayrıca ücret indirimleri, stake ödülleri ve yönetişim için de kullanılır.
Bunlara ek olarak Bonfida kullanıcılarına şu ürünleri sunuyor:
- İsim servisi: Solana üzerine kurulu merkezi olmayan adlandırma hizmeti
- Perpetual: Solana’da ilk perpetual swap’ler
- Token hakları: Denetlenecek ilk SPL token hakediş sözleşmesi
- Botlar: Yerel TradingView entegrasyonu ile Serum’da işlem stratejileri oluşturma
- Alım ve yakım: Merkezi olmayan satın alma ve yakma işlemleri
Öte yandan Bonfida, Serum ekosistemindeki ilk projeydi. Başlangıçta API hizmetleri sağlıyordu ve Eylül 2020’deki lansmanından bu yana amiral gemisi Serum DEX’e ev sahipliği yapıyor.
Bonfida’nın başlangıçta Serum UI ve API hizmetlerini sunması ile birlikte, Merkezi Olmayan Finans (DEFI) alanındaki kullanıcıların deneyimini zenginleştirecek ürünlere yönelik bir talep olduğu ifade ediliyor. Ürünlere olan yoğun talebin isei 22 Aralık 2020’de ‘FIDA’ tokenini piyasaya sürmeye teşvik ettiği belirtiliyor.
Bonfida ekosisteme katkılarını da şu şekilde açıklıyor: The Asset Agnostic Orderbook (AOB) olarak bilinen, kullanıcıların Solana Name Service ile ödeme gönderme ve alma şeklini basitleştiren ve token geçişine yardımcı olmak için akıllı bir sözleşme geliştirmede Cope ile işbirliği yapan yeni bir Serum çekirdek motoru oluşturmak.
Ayrıca Bonfida, tüm kullanıcılar için Solana blok zincirini etkinleştiren ve geliştiren ürünler sağlamak için basit ama gerçekçi bir hedefe sahip olduğunu da ifade ediyor.
Bunlara ek olarak Bonfida’nın parternerleri arasında AKG Venture, Alameda Researh, CMT Digital, Evernew Capital, Genesis Block ve Koinbros bulunuyor.
Bonfida Coin Yorum
Özellikle binance listelemesi sonrasında büyük ilgi gören FIDA coin’in arkasındaki platformun uzun zamandır hizmet veriyor olması dikkatleri çekiyor. Her ne kadar yatırımcılar son günlerde FIDA coin’i yakından takip ediyor olsa da nispeten temkinli yaklaştıkları da ifade edilebilir.
CoinMarketCap verilerine göre Bonfida Coin, 270,280,281 dolar ile piyasa hacmi bakımından 245. sırada kendisine yer buluyor. Bunun yanında yazının yayına hazırlandığı sırada 6 dolardan işlem gören Bonfida Coin’in 24 saatlik işlem hacminin 77,741,839 USD olduğu görülüyor. Ayrıca Bonfida Coin,31 Aralık 2020’de 0,3533 dolar ile dip seviyeyi görürken 9 Eylül 2021’de de 8,92 dolar ile tüm zamanlar rekorunu kırdı.
Bunlara ek olarak şu anda dolaşımda 44,899,752 Bonfida bulunuyor ve Bonfida Coin toplam arzının 1.000.000.000 Bonfida olacağı ifade ediliyor.
Boinfida Coin Nasıl Alınır?
FIDA Coin, işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para alım satım platformu Binance aracılığı ile hızlı ve güvenli bir şekilde satın alınabilir.
FIDA Coin satın almak için öncelikle Binance’e üye olmak ve ardından itibari para göndermek gerekiyor. Türk Lirası ya da dolar gibi bir itibari para gönderiminin yapılmasının ardından FIDA Coin’in işlem gördüğü Binance Coin (BNB), BUSD, Tether (USDT) ve Bitcoin (BTC) FIDA işlem çiftinde alım işlemi gerçekleştirilebilir.
Bunlara ek olarak Binance’de sadece piyasa değerinden değil daha düşük değerden de satın alma emri vererek kullanıcılar istedikleri fiyattan satın alma işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için Limit sekmesini kullanmanız ve almak istediğiniz miktar ile almak istediğiniz fiyatı girmeniz yeterli olacaktır.