Teknoloji ile dönüşen bankacılık sektöründeki yeni eğilimlerin tartışılacağı “Banking as a Service Summit” 8 Şubat’ta gerçekleştiridi. Etkinlikte E-GÜVEN, yeni geliştirdiği Blockchain tabanlı dijital kimlik çözümünün bankacılık uygulamalarındaki yerini aktardı.
Teknolojiyi ve yeni eğilimleri yakından takip eden bankacılık sektörü, rekabette avantajlı konuma gelmek ve müşteri memnuniyetini sağlamak için yenilikçi teknolojilere yatırım yapıyor. Finans ve bankacılık sektörünün gündemindeki Blockchain, günlük hayatımızın içinde pek çok alanda kullanılma potansiyeli olduğu gibi ödeme dünyasını da etkileyen bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. Hem dünyadaki hem de Türkiye’deki bankalar, Blockchain ile yakından ilgileniyor ve bu alandaki gelişmeleri izliyor.
Yerli ve Yabancı Konuklar Değişen Bankacılık Sektörünü Değerlendirecek
8 Şubat’ta Levent 199’da düzenlenen Banking as a Service Summit’te bankacılık sektörünü dönüştürme potansiyeline sahip Blockchain, dijital kimlikler ve yenilikçi hizmet vizyonu değerlendirildi. Etkinliğe, Türkiye haricinde; İngiltere, Belçika, Slovakya, Ukrayna, Hindistan, ABD, Polonya, Estonya ve İspanya’dan 25 uzman konuşmacı katıldı. Bankaların iş süreçlerini elektronik ortama taşımalarını sağlayan çözümleri ile 2007 yılından bu yana bankacılık işlemlerinin hızlı ve güvenli hale gelmesine katkıda bulunan E-GÜVEN, etkinliğe sponsor olarak destek veren firmalar arasında yer aldı.
Yasal Geçerli Dijital Kimlikler Blockchain İle Akıllı Sözleşmelerde Kullanılacak
2005’te ilk e-imzayı, 2007’de ilk mobil imzayı ürettiklerinin altını çizen E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, “E-GÜVEN, her zaman hayatı kolaylaştırmak ve bir ihtiyacı karşılamak bilinciyle çözümler geliştirdi. Bugün ise hız ve güvenliği bir arada sunan teknolojilere duyulan ihtiyaçla birlikte dijital kimlik döneminin başlayacağını, güven esaslı her işte Blockchain teknolojisinin hayatımızda yer alacağını öngörüyoruz. Yeni çözümümüz olan e-imza katmanına sahip hukuken geçerli dijital kimlikler, Blockchain altyapısı ile hızlı, güvenli ve kanıtlanabilir şekilde istenilen platformlarda akıllı sözleşmeler ile kullanılabilecek.” dedi.