Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Bahreyn merkez bankası tarafından verilen bir lisans sayesinde Orta Doğu’daki ilk ülkesine tamamen düzenlenmiş hizmetler sunacak.
Binance Hizmetlerini Orta Doğu’ya Genişletiyor
Piyasa hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance CEO’su Changpeng Zhao, geçtiğimiz gün resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla birlikte bir Orta Doğu ülkesinden lisans aldığını duyurdu.
Bahreyn, Binance’e Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (GCC) aracılığıyla lisans verebildi. Binance’in yeni lisansı, Orta Doğu’nun en küçük ekonomisindeki müşteriler için alım satım, saklama ve portföy yönetimi dahil olmak üzere kripto hizmetleri sunmasına olanak tanıyor.
Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Binance, Bahreyn’de faaliyet göstermek için asli bir onay aldı. Ancak bu onay dün itibarıyla tam teşekküllü bir lisans haline geldi.
Bahreyn Merkez Bankası (CBB) Başkanı Rasheed Al Maraj, bankanın “yenilikçiliği ve en iyi uygulamaları mümkün kılan küresel trendlerle uyumlu düzenlemeler geliştirdiğini” söyledi.
Lisans, Binance’in yerel düzenlemelere uyarken küresel yetki alanlarında genişleme çabalarına devam etmesine izin veriyor. CZ geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamayla birlikte, Binance’in dünya çapındaki her ekonomik sektördeki geleneksel işletmeleri “tanımlamasını ve yatırım yapmasını”, açık bir niyetle onları kripto para birimine bağlamasını istediğini belirtti.
Bölgedeki diğer ülkelere göre göreceli büyüklüğüne rağmen veya muhtemelen bundan dolayı Bahreyn, Orta Doğu’daki en kripto dostu ülkelerden biri olmuştur.
Lisanslar,Binance’in Hedeflerine Ulaşmasına Yardımcı Olacak
Her bölgede faaliyet gösterecek lisanslar, Binance’in bu açıdan hedeflerine ulaşmasına kesinlikle yardımcı olacaktır. En son kayda değer kazanımı, geçen ay haber medyası yayıncısı Forbes’un 200 milyon dolarlık büyük bir miktarla olmasıydı.
CBB’nin bu hareketi, ülkeyi, bölgenin kripto merkezi olarak Dubai’nin önüne koyuyor. Bahreyn’in finansal kripto düzenlemeleri, kripto borsalarının sakinlerine hizmet sunmasına henüz izin vermeyen Dubai’dekilerden kesinlikle önde.
Ancak Bahreyn merkezli kripto borsası CoinMENA‘nın CEO’su Talal Tabbaa, Şubat ayında CNN’e, merkez bankasının artık daha gelişmiş kripto düzenlemelerine sahip olmasına rağmen, “Bankacılık sıralanırsa, Dubai kripto için bir numaralı hedef olabilir” dedi.
Dubai’deki bankacılık sorunu, bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başbakanı Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum‘un Dubai’de kripto için yasal bir çerçeve oluşturmasıyla çözülebilir. Başbakan, yaptığı açıklamalarda çerçevenin yatırımcıları koruyacağını ve kripto endüstrisi yönetimi için “çok garantili uluslararası standartlar” tasarlayacağını söylediğini bildirdi.