Binance şu anda günlük işlem hacmi açısından dünyanın en büyük borsası konumunda bulunuyor ve Cayman Adaları’nda yer alıyor. Ayrıca borsanın Singapur’da da bir ofisi olduğu biliniyor. Ancak Binance, bir şirket merkezinin olmadığını iddia ediyor.
Son zamanlarda ise şirket, ABD, Hong Kong ve Malezya dahil olmak üzere birçok ülkede düzenleyici sorunlarla karşı karşıya kalmış durumda. Bu noktada kripto para borsasının düzenleyici kurumlarla uyum içinde hareket etmek için çok çeşitli adımlar attığı ifade edilebilir. Örneğin; Binance, 2020’den bu yana uluslararası uyumluluk ekibini ve danışma kurulunu %500 büyüttüğü ifade ediyor.
Yeni İşe Alım
Kripto borsası, küresel düzenlemelere daha uyumlu olmak için eski ABD IRS araştırmacısı Greg Monahan‘ı işe aldı. Hong Kong Reuters’in haberine göre Binance Çarşamba günü, borsanın düzenlemeler uyumlu çalışma prensibinin bir parçası olarak küresel kara para aklama raporlama görevlisi konumunda eski bir ABD Hazinesi suç müfettişini atadığını duyurdu.
Bir basın açıklamasına göre, Monahan’ın büyük bir kısmı ABD Hazine Suç Araştırmacısı olmak üzere kredi devlet hizmetinde 30 yıllık deneyime sahip olduğu ifade ediliyor. Monahan vergi, kara para aklama ve diğer benzer mali suç soruşturmalarından sorumluydu.
Greg Monahan yaptığı açıklamada, “Binance, pazar lideri ürünler sunmaktan kripto endüstrisini daha güvenli bir yer haline getirmeye yardımcı olan yüksek profilli araştırmaları desteklemeye kadar, kullanıcılarını ilk sıraya koyma konusunda güçlü bir kültüre sahip. Çabalarım, Binance’in uluslararası kara para aklama ve soruşturma programlarını genişletmenin yanı sıra kuruluşun dünya çapındaki düzenleyici ve kanun uygulayıcı kurumlarla ilişkilerini güçlendirmeye odaklanacak.” sözlerini kullandı.
Küresel Düzenleyici Sorunlar
Hükümetler ve finansal düzenleyiciler, kripto para birimi endüstrisine son zamanlarda daha fazla dikkat ediyor. Özellikle düzenleyici kurumlar çoğunlukla düzenlenmemiş bir ortamda gelişen Binance gibi borsalar için zorluk teşkil eden kurallar koymaya başladılar.
Son iki ayda İngiltere, İtalya ve Hong Kong, Binance‘in ilgili ülkelerdeki operasyonları konusundaki tutumlarını netleştirdi. Ülkeler, Binance’in düzenlenmiş bir faaliyet yürütme yetkisine sahip olmadığını ifade ettiler. Malezya’nın mali düzenleyicisi de kripto borsasını ülkede yasa dışı faaliyet gösterdiği için eleştirdi.