Fiyat düşüşlerinin ortasında Solana cüzdanı Solflare, MetaMask kullanıcılarının Solana portföylerini doğrudan mevcut MetaMask cüzdanlarından yönetmelerini sağlayan yeni bir özellik başlattı.
Solana’nın Geleceği
Solana yıllardır MetaMask ile uyumsuzdu, yani kripto meraklılarının ağında yayınlanan SOL ve NFT’leri saklamak için yeni bir cüzdan oluşturmaları gerekiyordu. Solflare, yeni özelliğin piyasaya sürülmesinin Solana’ya giriş engellerini azaltacağına ve Ethereum meraklılarını bunu denemeye teşvik edeceğine inanıyor.
Solflare kurucu ortağı Filip Dragoslavic, kullanıcılarla paylaştığı bir basın açıklamasında şu sözleri söyledi:
“MetaMask açık ara en popüler cüzdan ve yeni bir cüzdan kurmanın yarattığı sürtünme birçok potansiyel Solana kullanıcısını durdurdu.
Dragoslavic, entegrasyonun “oyunun kurallarını değiştirebileceğini” ve Web3‘teki en büyük kullanıcı tabanını Solana’nın “inanılmaz derecede canlı uygulama ekosistemiyle” tanıştıracağını da sözlerine ekledi.
Bu önemli bir gelişme olarak adlandırılabilir çünkü iki ağ farklı altyapılara dayanıyor ve blockchain sektörüne zarar veren parçalanmaya katkıda bulunuyordu. Bu özellik, Ethereum ve diğer EVM uyumlu zincirlerle bağlantı kurmak için “Solana Snaps” adı verilen bir araç kullanarak çalışıyor ve tüm varlıkların tek bir yerden yönetilmesini sağlıyor.
Merkezinde, EVM varlıklarının Solana’ya taşınmasını sağlayan deBridge’in bir ürünü olan DLN tarafından desteklenen entegre bir köprü bulunmakta. Duyuruya göre, “basit bir kurulum sürecinin” ardından EVM varlıklarının Solana’ya taşınması bir dakikadan kısa sürüyor.
MetaMask Snaps ürün lideri Christian Montoya, yeni özelliği “daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi elde etmeye yönelik önemli bir adım” olarak tanımladı.
Kripto Sektöründe Bulunan Açıklar
Horizon ve Ronin gibi kripto köprülerini etkileyen yüksek profilli saldırıların ardından milyarlarca doların çalınmasıyla köprüler kripto ekosisteminde potansiyel bir güvenlik açığı olarak ortaya çıktı. Geçtiğimiz yıl, köprüsü Solflare-MetaMask entegrasyonunun temelini oluşturan proje deBridge, Kuzey Kore’nin Lazarus Grubu tarafından gerçekleştirilen bir siber saldırı girişiminin hedefi olmuştu.
Proje sözcüsünün verdiği demeçte DeBridge’in altyapısına hiçbir zaman saldırı olmadığını ve hiçbir kritik güvenlik açığı ifşa edilmediğini belirtmekte de fayda var.
“Zincirler arası köprülerin çoğunun aksine, deBridge altyapısının klasik köprü istismarlarını anlamsız kılacak şekilde inşa edildiğini” eklediler ve DLN zincirler arası ticaret altyapısının tasarımının 0-TVL ilkelerine dayandığı için “istismar edilebilecek hiçbir bal noktası olmadığını” açıkladılar.