Geçen ay Chainlink’in (LINK) büyük hissedarların borsalara net akışında bir düşüş yaşandı. Bu, büyük altcoin sahiplerinin varlıklarının yalnızca küçük bir kısmını satış için borsalara gönderdikleri anlamına geliyor. Yaşanan süreç LINK’in mevcut fiyat performansıyla ilişkilendirilebilir. Bu yazının yazıldığı sırada altcoin 14,31 dolardan işlem görüyordu ve geçtiğimiz ay token değeri %21 oranında düştü.
LINK Cephesinde Neler Oluyor?
LINK’in fiyatı düştükçe balinalardan kripto para borsalarına olan net akış da azaldı. Son 30 günde bu oran %110 düştü. Bu yazının yazıldığı an itibariyle LINK’in büyük hissedarlarının borsalara net akış oranı -%0,06 olarak kayda geçti.
Bu veri, balinalardan borsalara aktarılan kripto para biriminin toplam borsa net akışına göre oranını ölçer. Değerinin negatif olması, büyük yatırımcı varlıklarının yalnızca küçük bir kısmının borsalara gönderildiği anlamına gelir. Bu, büyük yatırımcıların birikim yaptığını ve varlıklarını satmadığını öne süren yükseliş sinyali olarak okunabilir.
Token’ın piyasa değeri/gerçekleşen değer (MVRV) oranına göre yükselmesini bekleyen LINK sahipleri için şu an alım yapmak için iyi bir zaman olabilir. Bu yazının yazıldığı an itibarıyla varlığın 30 günlük ve 365 günlük hareketli ortalamalar üzerinden değerlendirilen MVRV Oranları sırasıyla %-3,7 ve %-1,0 olarak kayda geçti.
Bu veri, bir varlığın mevcut piyasa fiyatı ile o varlık için elde edilen her token’ın ortalama fiyatı arasındaki oranı izler. Değeri bu şekilde negatif olduğunda söz konusu varlığın piyasa fiyatı dolaşımdaki tüm varlıkların ortalama satın alma fiyatından daha düşük olur. Bu bir satın alma sinyali olarak görülüyor çünkü varlığın tarihsel maliyet esasına göre indirimli olarak işlem gördüğü anlamına geliyor.
LINK Grafik Analizi
LINK balinaları satış yapmaktan kaçınmaya devam ederse ve diğer yatırımcılar altcoin değerindeki mevcut düşüşten yararlanırlarsa fiyatı 15,17 dolara yükselebilir. Ancak fiyat düşüşünün devam etmesi halinde LINK’in fiyatı 13 doların altına düşebilir. Üç günlük grafikte 19,25 dolar seviyesinin direnç görevi üstlenmesi LINK fiyatının ciddi bir satış baskısı ile karşılaşmasına neden oldu.
Bu süreçte ise LINK fiyatının aşması gereken ilk direnç seviyesi 15,17 dolar seviyesi ancak EMA 20 ortalaması olan 15,48 dolar seviyesinin üzerinde üç günlük bir kapanış gerçekleşmesi LINK fiyatının ivme kazanmasını sağlayacaktır.