Kripto para yatırımcıları Fed toplantısıyla şiddetlenen dalgalanmadan payına düşeni alsa da piyasa toparlanıyor. Halen 67.000 dolar eşiği aşılabilmiş değil ve altcoinler kayıplarını büyük ölçüde telafi edemedi. Peki güncel durum ne? Yatırımcıları şimdi neler bekliyor? BTC ve altcoin için hangi işaretler yolumuza ışık tutabilir.
Kripto Paralar Son Durum
Kripto paraların toplam piyasa değeri yeniden 2,35 trilyon doları aştı. Bitcoin piyasa hakimiyeti %53,4’e tırmanırken işlem hacmi 50 milyar dolara kadar geriledi. Günlükte 100 milyar doların kolayca aşıldığı günlerden yatırımcıların daha temkinli olduğu döneme geçiş yaptık. Çok sayıda uzman mevcut konsolidasyon döneminin aylarca devam edebileceğini düşünüyor.
Piyasa genelindeki iştahsızlık geçmiş döngülerle o kadar uyumsuz değil. Halving olayının ardından bu tarz tatsız dönemler yaşanıyor ve ardından tarihi zirveler hedeflenmeye başlanıyordu. Şimdi de eğer 56.552 dolarda gerçek dibe ulaştıysak 67.000 dolar altında bir süre oyalanıp boğaların ralli için yeniden harekete geçtiğine şahit olabiliriz.
Bitcoin ve Altcoinler
Piyasa değerine göre en büyük 100 kripto para içinde en dikkat çeken altcoinler CORE ve SUI oldu. BTC yükselişine rağmen haftalık kayıpları %13 seviyesinde. PYTH, CFX ve NEO ise yüze 10’a yakın düşüş yaşadı. HNT, WIF, RNDR, PEPE, W ve WLD düşüşü çok umursamıyor. Geçtiğimiz hafta bugüne kıyasla 6 altcoin yüzde 12 ile 22 arasında kazanç elde etti.
Haftanın son işlem gününde ETF’ler umut vericiydi. GBTC çok uzun bir aranın ardından ilk defa 63 milyon dolarlık net giriş gördü. Pazartesi gününe dair umutları artıran bu girişler 24 Nisan tarihinden bugüne değin ilk net giriş gününü görmemizi sağladı. Neredeyse tüm ETF’lerin net giriş görmesi daha önce alışık olduğumuz bir şey değildi.
3 Mayıs verilerine göre ETF kanalındaki yatırımcıların piyasalara geri döndüğünü söyleyebiliriz. Ve kripto paraların Pazartesi günün borsa açılışıyla birlikte ETF hacim verileriyle daha da artması mümkün. Elbette geleceği görmek mümkün değil ancak ETF kanalındaki moral verici son işlem günü kapanışı ilerleyen saatlerde beklentiyle tetiklenen iştah artışını doğurabilir.