Geçtiğimiz günlerde yeniden markalaşan ve isim değişikliğine giden yapay zeka temelli token Render’ın (RENDER) fiyatı Temmuz ayının başından bu yana belirli bir fiyat aralığında hareket ediyor. Piyasada var olan yükselişe rağmen, Render’a yönelik talepte geçtiğimiz hafta önemli ölçüde düşüş yaşandığı görüldü ve bu durum fiyatının uzun süredir var olan desteğin altına düşmesiyle sonuçlanabilir.
Render Yorumları
Genel varlıklarda dalgalanmalarının durulduğugörüldüğü dönemlerde fiyatın konsolide olduğu ve yatay bir kanal içinde hareket ettiği görülür. Bahsedilen durum, alım ve satım yönlü işlemler arasında da bir denge oluştuğunda görülür ve bu süreçte fiyatın ne yukarı ne de aşağı yönlü net bir hareket gerçekleştirmesine engel olur.
Fiyatın hareket ettiği kanalın üst çizgisi direnç olarak tanımlanırken alt çizgi ise destek olarak kabul edilir. Temmuz ayında bahsedilen kanala girdiği görülen RENDER’ın 7,20 dolarda ulaştığı ve reddedildiği direnç ile 5,70 dolarda birkaç kez ziyaret ettiği destek arasında hareket ettiği görülüyordu.
Ancak, RENDER tarafında var olan satış baskısının ağır basmaya başladığı grafiklere yansıyordu ve bu duruma bağlı olarak RENDER’ın önce destek seviyesine ve ardından da potansiyel olarak daha düşük seviyelere hareket ettiği görülebilir. IntoTheBlock tarafından sağlanan on-chain veriler, token özelinde var olan günlük aktif ve yeni adres sayısının geçtiğimiz hafta önemli ölçüde düşüş yaşadığını yansıtıyordu.
Veri sağlayıcısının paylaştığı bilgilere göre, RENDER’ı barındıran ve değeri 0’dan büyük olan işlemler gerçekleştiren benzersiz adreslerin sayısı son yedi günlük süre zarfında %84 oranında düşüş yaşadı. Bir diğer yandan, incelemenin gerçekleştirildiği süre içerisinde altcoin işlemleri yapmak üzere meydana getirilen yeni adreslerin sayısında da %77 oranında düşüş yaşandığı görüldü.
İnceleme altına alınan varlıkta genel olarak günlük aktif ve yeni adres sayısında bir düşüş yaşandığında, bu var olabilecek daha büyük bir düşüş hissini veya piyasa ilgisinde gerçekleşebilecek daha büyük çaplı bir gerilemeyi yansıtabilir. Bu durumun aynı zamanda incelenen varlığın fiyatı konusunda olumsuz hissiyat yaratabileceği de bilinmektedir.
Bir diğer yandan, RENDER’da işlem gerçekleştiren balinaların son 7 günde risk almaktan kaçındıkları görülüyordu. Bahsedilen süre içerisinde, token’ın büyük yatırımcılarının net akışı %99 oranında düşüş yaşadı.
Balina diye adlandırılan grup, incelenen varlığın %0,1’inden fazlasını elinde tutan adresleri nitelemektedir. İncelenen varlık konusunda büyük sahip net akışı ise bu yatırımcıların belirli bir süre zarfı içerisinde satın aldıkları coin’ler ile sattıkları miktar arasında kalan farkı ortaya koyar.
Yaşanan düşüş, bahsedilen varlıkta balina adreslerinin satış yaptığını ortaya koyarken büyük yatırımcıların satış baskısında bir yükseliş yaşandığı gösterir ve bu durum ise beraberinde potansiyel bir fiyat düşüşünü getirebilir.
RENDER Fiyatı Kaç Dolar Olur?
Olası bir biçimde satış baskısında bir artış yaşanırsa, RENDER’ın fiyatının desteğe ve daha sonrasında bu bölgenin altına hareket ettiği görülebilir. Bu durumun ardından Token’ın fiyatının 5,66 dolara kadar düştüğü de grafiklere yansıyabilir.
Bir diğer yandan RENDER tarafında bir toparlanma yaşanır ve birikimler artarsa mevcut eğilim değişebilir ve RENDER’ın fiyatının direnç seviyesinin üzerinde yer alan 7,45 dolara yükseldiği görülebilir.